4 Oct 2011

Okupacija

Naleteo sam na listu zahteva koju je predložio jedan od aktivista Occupy Wall street na zvaničnom forumu. Možda je ovo i neka šala jer lista zahteva prosto deluje neverovatno!

Tu ćete naći sve, od podizanja carina na uvoz da se izjednače konkurentne nadnice iz nerazvijenih zemalja, besplatno visoko školstvo, preko hiljadu milijardi u infrastrukturu pa sve do jednostranih otpisa svih svetskih dugova. Ne pada mi na pamet da gubim vreme da pokazujem koliko su ovi zahtevi nerealni, međusobno nekonzistentni, glupi, štetni i na kraju koliko nemaju veze sa zaključnom rečenicom: 
"These demands will create so many jobs it will be completely impossible to fill them without an open borders policy." 
Naravno ovde nije problem sa open border policy već sa prvim delom tvrdnje koji pokazuje koliko stavovi i ideje aktivista nemaju blage veze sa zdravim razumom. Nije ni čudo što građani ignorišu ovu okupaciju. I to sa dobrim razlogom!

1 comment:

  1. Građani Njujorka ignorišu, ali mediji u Srbiji ne. Protestu na Bruklinskom mostu je tog dana bilo dato više publiciteta nego Prajdu i Kosovu zajedno. Ovde se to shvata ozbiljno, ozbiljnije nego neki sastanak MMF, G20 ili Saveta ministara EU. I B92 i RTS jednako duvaju u tu antiglobalističku tikvu, ne videći da je već uveliko prazna, da u njoj nema ništa ne samo za SAD nego ni za Srbiju.

    ReplyDelete