16 Oct 2011

Prvi rođendan

Danas je godinu dana kako smo Pavle i ja počeli da blogujemo na Club von Neumannu. Za ovo vreme smo objavili 71 post i zabeležili nešto preko 9000 poseta. I, statistikom smo izuzetno zadovoljni.

Preskočio bih herojske priče o tome kako smo se odlučili da napravimo blog, i šta se sve u međuvremenu izdešavalo, već bih ovu priliku iskoristio da napravim mali pregled meni najzanimljivijih postova koje smo objavili.

Tako bih posebno izdvojio Pavlove analize tekućih problema srpske ekonomije poput regulacije taksi usluga u Beogradu, pitanje prodaje Telekoma i štrajka sindikalaca. Ali i tekstove koji se bave visokom teorijom – početak serije postova o Cenama i proizvodnji, i ponovno čitanje Kouzovog teksta o problemu društvenog troška. Da ne preteram, iako bih još mogao da nabrajam, dodao bih još samo svoju mini seriju postova o švedskoj državni blagostanja.

Rekao bih i da smo napravili jedan ogroman propust. Za godinu dana blogovanja smo propustili da napišemo ijedan post o jednom od najvećih umova u istoriji civilizacije, po kome smo i nazvali blog, John von Neumannu. Dok to ne ispravimo, preporučio bih svima da izguglate i pročitate sami koliko god možete njegovih i o njemu tekstova, jer se radi o misliocu najvišeg ranga kojeg nikako ne biste smeli da ispustite u obrazovanju.

Last but not least, hvala što nas posećujete i čitate, što komentarišete i hvala što nas šerujete! Veliki deo čitalaca je došao upravo preko vaših postavljenih linkova.

Do čitanja

5 comments: