4 Jun 2012

Čajanka kod Miloša

Ako me sećanje ne vara, na platou kod ministarstva finansija nalazi se knez Miloš. Ne diže se baš ustanak, ali se pravi čajanka. U sredu tačno u podne održaće se protest protiv fiskalne nedogovornosti naših vlasti. Protest organizuju "Fiskalni monitor", "Mreža za političku odgovornost" (u njihovom projektu Izdržavanje države je učestvovao autorski tim bloga) i Club von Neumann (doduše u krnjem sastavu). Ukoliko smatrate da je nivo i način javne potrošnje loš i korumpiran, ako smatrate da se sa javnim finansijama Srbije rasipnički upravlja, preporučujem da dođete, upznate druge ljude koje dele takve stavove i da kažemo organizovano Dosta je

Moći ćete da potpišete i peticiju protiv podizanja PDV. Iako smatram da je podizanje PDV neophodna mera, uz zamrzavanje penzija i spuštanje plata u javnom sektoru, moramo poslati poruku da se rasipništvo ne toleriše. Zato je ključno pitanje koje se mora postaviti političarima: ako podignete PDV, da preživimo godinu i ne bankrotiramo, šta ćete u međuvremenu da uradite? Ako kupujemo vreme bitno je da znamo da li na vas može da se računa da ćete smanjiti nivo zaduživanja i zaustaviti rast javnog duga? Ako nemate odgovor onda nije opravdano povećanje PDV.

Razumno trošenje para, ograničeno poreskim prihodima nikada nije bilo preterano popularno u Srbiji. Iako sam svestan da ne možemo promeniti mišljenje većine građana, niti kratkoročno uticati na promenu svesti političara, bitno je da pošaljemo poruku da ima ljudi koji misle potpuno drugačije o pitanjima javnih finansija.

Stoga, su čim ćemo pred Miloša?

2 comments:

  1. Super inicijativa, ako uspem da izdjem sa posla na sat dva dolazim :)

    ReplyDelete
  2. http://www.youtube.com/watch?v=UNInnO5gvVk evo i moje izjave za Prvu

    ReplyDelete