9 Jan 2013

Preporuke za leto 2013

Ranijih godina sam preporučivao letnje škole, prakse i međunarodne organizacije na koje treba obratiti pažnju: ovde1, ovde2, ovde3 i ovde4

Ove godine bih hteo da istaknem 2 stvari. Prvo tu je obnovljeni, modernizovan, reorganizovan TFAS program u Pragu. American Institute in Economic and Political Systems - AIPES, će voe godine biti mnogo bolji nego prethodnih. Praktično, TFAS je spojio svoja dva Evropska programa u jedan sa duplim programom profesora i više učesnika (oko 150). Ako imate vremena za fund raising ili ne znate kako da uložite 700 evra pametno u sebe ne postoji stvar koju bih radije preporučio od AIPES programa u Pragu. Tri nezaboravne i fenomenalne nedelje.

Drugi poseban predlog za ovu godinu su letnje škole na CEU u Budimpešti. Iako nisam imao priliku da sam idem na letnje kurseve po univerzitetima čuo sam od prijatelja koji jesu da je to sjajna stvar. Budimpešta je blizu i relativno jeftina u odnosu na druge opcije po prihvatljivo rangiranim univerzitetima. Svakako, ko ima para neka ode na za njega najzanimljiviji letnji kurs na LSE, sigurno neće pogrešiti. 

Kada bude došlo vreme podeliću sa vama i tri važna događaja u Srbiji u narednoj godini. Free Market Road Show (za sada 28. maj 2013.), koji bi trebalo da bude grand finale Nedelje poreskih obveznika, a na jesen nova European Students for Liberty Regional Conference. 

Ako vi imate neke predloge za letnje prakse, škole, seminare, programe, bilo šta ostavite u komentarima.

No comments:

Post a Comment