14 Mar 2012

Šta zna dete šta je 100 milijardi evra?

G-din Prokopijević definitivno nema dlake na jeziku i ubada pravo u metu.

Koliko za sada može da se vidi, naši političari uglavnom imaju isti rečnik državnog intervencionizma kada se spomene ekonomija i ne deluje kao da će se stanje u bližoj budućnosti promeniti.

2 comments:

  1. Rece Dacic da ce, kad dodju izbori, svi da budu socijalisti i da ce svi pokusavati da "od bogatih izvuku pare, a od sirotinje glasove".

    Ali pitanje je koliko treba kriviti politicare. Kao sto se ne ljutim na Prvu TV sto pusta turske serije, ne mogu ni da se ljutim na politicare sto nude socijalizam. To narod ocigledno voli da gleda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razumem koncepciju, ona velikim delom objašnjava zbog čega su svi levo na političkom tržištu Srbije, barem u ekonomskoj sferi. Međutim, pravi lider i reformator mora da prepozna kada je trenutak da preuzme inicijativu i usmeri političku diskusiju ka ključnim temama. Kao Sejov zakon tržišta, tražnja stvara ponudu i ponuda stvar tražnju. Siguran sam da su uspesi velikih političara u XX veku mogli delom da se pripišu i njihovom sposobnošću da pomere medijalnog glasača i javno mnjenje ka stavovima i diskusijama koje teraju vodu na njihovu vodenicu, slikovito da se izrazim.

      Dakle, stav iz tvog komentara može u velikoj meri da objasni zašto se političari tako ponašaju, ali mi se čini da pojedine koji bi imali prostor, to ne pravda za preuzimanje jednake retorike.

      Delete