5 Nov 2011

Privredni rast u Srbiji

U novom broju nedeljnog izdanja novosadskog Dnevnika izlazi moj novi tekst "Veo za ružno lice Srbije". U ovom tekstu pokušavam da objasnim zbog čega je moguće preko pumpanja državne potrošnje podsticati rast BDP-a i kako je to činjeno u protekloj deceniji u Srbiji. Pokušao sam i da pružim kratku analizu zašto su perspektive za budući rast sumorne a da Potrošački model razvoja ne može da se finansira još dugo.

P.S. kupite Dnevnik na bolje snabdevenim trafikama Štampe

2 comments:

  1. Postovani,
    Ako ste zainteresovani za razmenu linkova vas link bi bio postavljen u vrhu desne kolone na sajtu http://bilje.webgarden.com Sajt je star oko 3 godine, ima oko 1000 poseta dnevno i trenutan PR sajta je PR3.

    nenadmarkovic11@yahoo.com

    ReplyDelete
  2. Lepo si kostatovao da smo mi i dalje jedna komandno-upravljajuca ekonomija u kojoj su drzavo vlasnistvo i crvene direktore zamenili "novi biznismeni" a deca istih direktora (Drakulic-otac general i direktor u Geneksu i drugi) ili bivsi politicari (Miskovic-potpredsednik vlade 80-ih i bivsi direktor Vino Zupe ili Kostic-bivsi programski direktor u DS-u). Ovo isticem zbog kartela koji vladaju nasim trzistem.
    A sav rast je finansiran kroz prihode od privatizacije, zaduzivanjem i doznakakama (sto i jeste osnovna tema).
    Sve u svemu, ni traga od trzisnih reformi koje bi nas usmerile ka odrzivom privrednom rastu.

    ReplyDelete