3 Apr 2012

Jednostavno skupo

Na blogu Jednostavno, Janko, autor bloga piše o golgoti kroz koju je prošao jer se usudio da u zemlji Srbiji otvori agenciju za dizajn. Tekst je ravan rangu najboljih satiričara knjiženosti Srbije, tako jednostavan, plastičan i okrutno realan. 

Generalno, ovo je ilustracija porblema koji političari ne vide. Kada nagomilate birokratiju i procedure, potreban je čitav niz papira i ogromnih troškova da bi započeli biznis. Zato se veliki broj ljudi, što zbog administrativnih barijera i troška vremena, što zbog finansijskih barijera ne odlučuju na otvaranje malih i mikropreduzeća. Ovako država Srbija, mada daleko da je u tome izuzetak, guši ekonomske slobode građana koji bi želeli da potraže bolju budućnost u privatnom biznisu. Ranije je jedan od naših čitala tražio da napišemo jedan istraživački post o tome koliko je teško otvoriti firmu ali evo Janko je to učinio umesto nas.

Jedan od komentatora je preneo link za upravusi.rs gde postoji obilje korisnih informacija za sve koji bi ipak želeli da pokrenu privtni biznis. 

No comments:

Post a Comment